Manual plataforma Web i App Jornada Interclubs

Des de la plataforma web accedeix a la configuració del perfil mitjançant el següent enllaç https://events.costabrava.org/jornadainterclubs2020#/ca/profile/edit. Introdueix les teves credencials i podràs modificar els camps bàsics d’empresa, nom de contacte i càrrec. També pots fer-ho des de la pàgina d’inici, accedint des del botó de configuració situat a la part superior de la barra de navegació lateral.

De les 11h30 a les 13h00 es durant a terme les reunions entre els associats del PTCBG mitjançant videoconferències. Podreu agendar-vos fins a 9 reunions de 10 minuts de durada cadascuna.

  • Com podeu agendar les reunions?

Des de la plataforma web per tal de poder crear la vostra agenda haureu d’enviar i acceptar sol·licituds de reunió. Cada cop que un participant us demani una sol·licitud rebreu un avís al vostre correu electrònic.

Per demanar una cita accediu a l’apartat One to One de la plataforma i seleccioneu el participant amb el que us voleu reunir. Podeu filtrar la cerca introduint la paraula clau (empresa, nom del contacte,…) al cercador o bé utilitzant el filtre de tipologia d’empresa amb la qual us voleu reunir.

Un cop identificada l’empresa, li podeu sol·licitar una reunió escollint la franja horària disponible que desitgeu.

Des de l’App mòbil, podeu realitzar el mateix procés des de l’apartat One to One o bé, quan consulteu la informació d’una empresa a l’apartat participants tindreu l’opció de sol·licitar-los una cita prement el botó “Request Meeting”.

Des del l’App mòbil podeu consultar les empreses participants segons la seva tipologia aplicant el filtre d’etiquetes:

Tant des de la plataforma web com des de l’App mòbil a l’apartat One to One podreu veure l’estat de les vostres peticions enviades, així com, acceptar o cancel·lar les peticions rebudes d’altres participants.

IMPORTANT. El procés d’agendació s’obrirà el dilluns 16 de novembre fins el diumenge 22 de novembre.

RECOMANACIÓ. Per tenir més opcions de reunir-vos amb les empreses que desitgeu, recomanem fer la vostra agenda de reunions tant aviat s’obri el procés d’agendació, el dilluns 16 de novembre. Contra més tard ho feu, menys possibilitats tindreu de que els participants tinguin franges de reunions disponibles.

REQUERIMENTS I RECOMANACIONS 

Les reunions One to One per videoconferència es duran a terme mitjançant la plataforma web i es necessari l’ús d’un ordinador amb càmera i micròfon.

Per accedir a la plataforma web es recomana l’ús de Google Chrome per a dur a terme les reunions per videoconferència, principalment si volem compartir pantalla amb altres usuaris ja que en altres navegadors, depenent de la versió, pot no funcionar.

FUNCIONAMENT DE LES VIDEOCONFERÈNCIES

Una vegada arribats al dia de l’esdeveniment apareixerà un botó d’iniciar en les cites confirmades. Aquest botó estarà actiu encara que cada videotrucada només es podrà iniciar fins a 2 minuts abans de la data / hora de començament. En tot cas, per si arribéssiu tard a la reunió, si que es podrà iniciar durant la franja horària que dura la reunió. RECOMANEM marcar l’opció de “Finestra flotant”, ja que s’iniciarà la reunió en pantalla més gran i és més recomanada per a compartir o que ens comparteixin presentacions.

En cas d’iniciar en pantalla flotant, veurem una pantalla similar a la que es descriu a continuació, en la qual haurem d’acceptar els permisos d’accés a la càmera i el micròfon i posteriorment iniciar la reunió accedint al botó de “JOIN”

Si no marqueu l’opció de finestra flotant, la videotrucada s’iniciarà immediatament sota la cita. En tot cas, sempre es mostrarà el temps restant de reunió:

Una vegada iniciada la videotrucada tenim un botó per a compartir pantalla en el menú lateral:

Si premeu aquest botó, us donarà opció de compartir tota la pantalla o un document en concret:

Recomanem el compartir tota la pantalla, encara que podrem triar una finestra en concret:

Una vegada esgotat el temps de la videotrucada, aquesta es tancarà automàticament perquè puguem passar a la següent reunió.

Un cop comenci l’esdeveniment, pots accedir a l’streaming en directe mitjançant diferents enllaços:

  • Des del banner de la pàgina d’inici:

  • Des de l’agenda per accedir a les diferents sessions de l’esdeveniment:

  • Un cop estiguis a la pàgina on es retransmet l’esdeveniment en directe pots interactuar formulant preguntes i comentaris a través de l’apartat “preguntes al ponent” i votar en les diferents preguntes que llançarà el presentador:

També podeu anar fent els vostres comentaris i preguntes als ponents a través de l’App de la Jornada.

Si ho prefereixes podràs veure l’streaming en mode cine prement la icona de pel·lícula situat sota el vídeo, o també en pantalla completa.

REQUERIMENTS

  • Per tal de no tenir problemes, us recomanem descarregar-vos l’aplicació de Zoom al vostre ordenador i crear-vos un usuari.
  • Descarregar-vos lApp Costa Brava Pirineu de Girona que trobareu disponible als markets posant la paraula clau “Costa Brava Pirineu de Girona” al Play Store d’Android o l’App Store d’iPhone.

Un cop descarregada, afegiu la Jornada Virtual Interclubs amb el codi: interclubs

FUNCIONAMENT DE LA DINÀMICA NETWORKING

La dinàmica de networking es durà a terme mitjançant Zoom tot i que podeu accedir directament des de la mateixa plataforma web de la jornada a l’apartat Agenda.

Un cop dins de la sessió “Dinàmica networking” teniu l’enllaç directa a la sessió de Zoom que se us obrirà en una nova pestanya del vostre navegador.

Un cop dins el zoom el moderador us anirà guiant sobre els diferents exercicis en grup que es duran a terme.

La interacció i participació a la dinàmica es realitzarà mitjançant l’apartat Mentimeter que trobareu dins l’app de la jornada. El codi per participar se us facilitarà a la mateixa sessió de Zoom.

RECOMANACIÓ. Us recomanem seguir la sessió de Zoom amb l’ordinador i utilitzar l’app mòbil per interactuar amb el Mentimeter.