ES / CA

Què és el Dia dels Imparables?

És el dia en què pacients, familiars, amics, metges, investigadors, ens ajuntem per donar veu a la importància de la recerca contra la leucèmia i les altres malalties de la sang.

Ja fa 10 anys que ho celebrem al carrer sensibilitzant a la societat sobre la necessitat de seguir investigant i, sobretot, celebrant la vida. Si aquesta és la teva primera vegada com a Imparable, benvingut/da!

Així va començar el Dia dels Imparables, ara fa 10 anys…

2011- Yolanda Martínez, la primera Imparable. En recuperar-se d’un limfoma de Hodgkin, amb 22 anys, va començar a repartir uns fulletons al carrer amb una foto seva durant el tractament. Amb aquest gest transmetia un missatge de força contra les adversitats de la vida.

2012- La Fundació Josep Carreras va decidir donar suport a la causa de la Yolanda i amplificar el seu crit «Valora la vida!». 152 pacients i ex-pacients hematològics van sortir al carrer a repartir fulletons.

2013- La reunió d’Imparables creixia una mica més. Vam arribar als 210! La gent ja començava a conèixer-nos i la resposta no podia ser més entusiasta.

2014 i 2015- Durant 2 anys vam tenir activa la campanya «La Màquina màgica» i vam aconseguir una mobilització de més de 300 Imparables. Des de la Fundació vam captar l’atenció de la premsa amb un divertit i participatiu esdeveniment.

2016- Mentre la Fundació Josep Carreras anava creixent i aportant nous tractaments contra la leucèmia com el CAR-T, els Imparables no paraven de créixer. Més de 650 persones es feien notar ja en tota Espanya. Els Imparables ja érem un moviment!

2017- Va ser especial per diversos motius. Vam posar en funcionament el nou edifici del Campus ICO-GTiP del nostre Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras. I la campanya «Posa-li data» animava a la gent a decidir quan es trobaria la cura de la leucèmia. Més de 1.000 persones van conquistar les principals ciutats espanyoles.

2018- Més de 3.000 Imparables en 80 ciutats espanyoles ens van acompanyar per a continuar buscant la data en la qual acabarem amb la leucèmia. La resposta més unànime va ser: DEMÀ.

2019- Sota l’eslògan de «El millor anunci del món», vam mobilitzar a més de 3.000 Imparables.

2020- La pandèmia no ens va deixar sortir al carrer, però vam seguir sent Imparables a través de les xarxes socials.

2021- 10 anys Imparables!  Volem plantar-li cara a la leucèmia com mai! Encara que la COVID-19 ens obligui a fer-ho virtualment, no perdrem l’oportunitat de bufar les espelmes per a aquest 10è aniversari. Volem veure tots els vostres somriures, encara que sigui a través de les pantalles!